Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Bandırma'lı fakir öğrenciler, yardım eli bekliyor

Bandırma

Herkes İçin Eğitim Derneği”ne destek gerekiyor

Bandırma'da kurulu Herkes İçin Eğitim Derneği” Başkanı Özgür İyim, Fakir ve parçalanmış ailelerin çocuklarının eğitim-öğretimlerine katkı sağlamak için büyük çaba harcıyoruz. Ancak çok zor ekonomik koşullar içinde mücadele veriyoruz. Eğitime inanmış ve gönül vermiş hayır sever kişilerin yanı sıra Bandırma Belediyesi'nin de desteğine gereksinim duyuyoruz” dedi. Haydarçavuş Mahallesi, Terziler Caddesi, No:36'da hizmet veren derneklerinde 7-8 öğretmenin yanı sıra bir de psikoloğun, ücretsiz şekilde, derslere aktif olarak gelen 110 öğrenciye eğitim-öğretim verdiğini vurgulayan İyim, şunları söyledi:
Kira, elektrik-su gibi harcamalarla birlikte bu yerin aylık maliyeti 1200 lira civarında. Her ay bu parayı bulmak için büyük ter döküyorum. Sık sık emekli maaşımı bile kullanmak zorunda kalıyorum. Hepsi son derece zeki olan bu çocuklar, ülkemizin aydınlık geleceğidir ve onlara hepimiz sahip çıkmalıyız. Ben de çok zor koşullar içinde okuyan, gariban bir ailenin çocuğuydum. Eğitime gönül vermiş bir kişi olarak, bu çocuklar için ter akıtmayı sonuna dek sürdüreceğim. Kendim için en küçük bir maaş, ücret istemiyorum. Yeter ki, eski fırından ders verilecek bir mekan durumuna getirdiğimiz kiralık yerimizin aylık giderleri karşılansın.”
1958 yılında Erzurum'da doğup, çeşitli yerlerde öğretmenlik yaptıktan sonra Bandırma'daki Fen Bilimleri Dershanesi'nde de çalışan İyim, 1,5 yıl önce hizmete soktukları yerlerinde hâlen ilkokul 3-8. sınıf öğrencilerini kapsayacak şekilde SBS düzeyinde, bire bir dersler verildiğini, hafta içlerinde, ayrıca bilgisayardan da yararlanılarak, öğrencilerin performans ödevlerinin yapılmasına katkı sağlandığını belirtirken, Ayrıca, İstanbul'daki dershanelerin merkezlerinden topladığım çeşitli yardımcı kitaplar, denemeler ve test kitaplarını da öğrencilerimize ücretsiz dağıtıyoruz” diye konuştu.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli